“Ваза” – код D 010
Цена: Откупена
"Ваза" - код D 010

Дървопластика

DRIFTWOOD art (дървета носени от морето). Жанр в изкуството който използва причудливите форми на мъртви дървета, получени от въздействието на вълните и пясъка.

Акация/орех/керамика/ мрамор

90 х 17 см.

За изработката на тази ваза ползвах акациев кол от далян, работил поне 5-6 сезона в морето. Търсил съм изчистен дизайн, който освен да напомня рибарската служба, с релефа си е намигване и към античните колони. Известни са устойчивостта и твърдостта на акациевата дървесина. Старите лютиери били особено педантични в избора на дърво за една малка летвичка между двете дъски на цигулката, „душичката”. Италианското название на тази част е “анима” или “душа”. За мен това не е просто кол от далян. Помислете само, това дърво е посрещало фантастични морски изгреви, слушало е музиката на прибоя и прегракналите от евтини цигари рибарски псувни; о него са се търкали любопитни риби, хиляди миди са открили в него своя дом. Мисля че е тъжна съдбата на дърво, което ще изтлее далеч от Морето. Надявам се схващате алегорията с нас хората…

Направете красив подарък на близък човек или създайте уют във вашия дом.

Репродукция или жикле Giclée е единственият начин за точно възпроизвеждане на оригинал, както и възможност да имате вариант на вече продадена картина. Висококачествен отпечатък на картина върху живописно платно, станал популярен като „авторско копие”. Тази технология намира широко приложение в големите галерии и музеи, които разполагат с модерна техника. Всяка репродукция е в строго лимитирана от Автора серия (3-5 бр.) придружена със сертификат и пореден номер. Платно Goya Canvas Fine Art на световния лидер Hahnemühle. Финален UV лак, който допълнително подобрява яркостта на печата и удължава живота му. Можете да се възползвате от наличните предложения или да поръчате копие в желан от вас размер. За чертите на България ще получите платното изпънато на подрамка, с красива външна рамка и окачане, в напълно завършен вид. Това ви спестява време и средства за довършителни дейности. За чужбина доставката е само на платното, навито на руло в надежден цилиндър.
Оригинал или жикле репродукция?
Това зависи най – вече от целите и от средствата, които сте предвидили. Ако не сте запален колекционер жикле репродукциите са чудесен начин да украсите дома си с нещо стойностно, без при това семейният ви бюджет да катастрофира. Тъй като са значително по-евтини от изцяло ръчно рисуваните творби, ще можете да окачите повече от една от тях навсякъде из дома ви. Те могат да превърнат дори най-мрачните къщи в стилен дом. Ако украсявате интериора на хотел, офис или заведение, или когато търсите подходящ подарък репродукцията е оптималното решение като цена/качество.

Име *
Имейл *
Телефон *
Запитване
Политика за поверителност *