„ОТВЪД ВИДИМОТО” – код D 005
Цена: Откупена
„ОТВЪД ВИДИМОТО” - код D 005

Дървопластика

DRIFTWOOD art (дървета носени от морето). Жанр в изкуството който използва причудливите форми на мъртви дървета, получени от въздействието на вълните и пясъка.

Дърво, полиран гранит, маслени бои. 82 х 50 см.
Историята от която е инспирирана тази работа звучи така:
В съседство до дома ми е Училището за деца с нарушено зрение. Десетки пъти всеки ден разминавам тези деца; наблюдавам ги и се възхищавам на стоицизма с който приемат съдбата си. Колко възпитани, задружни и самостоятелни са.
В предишен мой суетен живот имах сериозен автомобил. На абитуриентската на един от випуските майка ме помоли да закарам момчето й, знаете традицията… Пътувахме към Златните с него и приятелката му, също сляпо момиче. Никога не съм срещал по-възторжени и щастливи деца. Хванати за ръце, не разплетоха пръстите си нито за миг! Шофирах през целия път със сълзи на очи и си мислех – за какво по дяволите им е на две слепи деца да пристигнат в шиб@н@ лимузина, която дори не могат да видят. Колко наивен съм бил…
…В онзи момент аз, уж зрящия, схванах че те имат сетивата и дарбата да виждат много повече от нас и да възприемат света Отвъд Видимото…

Направете красив подарък на близък човек или създайте уют във вашия дом.

Репродукция или жикле Giclée е единственият начин за точно възпроизвеждане на оригинал, както и възможност да имате вариант на вече продадена картина. Висококачествен отпечатък на картина върху живописно платно, станал популярен като „авторско копие”. Тази технология намира широко приложение в големите галерии и музеи, които разполагат с модерна техника. Всяка репродукция е в строго лимитирана от Автора серия (3-5 бр.) придружена със сертификат и пореден номер. Платно Goya Canvas Fine Art на световния лидер Hahnemühle. Финален UV лак, който допълнително подобрява яркостта на печата и удължава живота му. Можете да се възползвате от наличните предложения или да поръчате копие в желан от вас размер. За чертите на България ще получите платното изпънато на подрамка, с красива външна рамка и окачане, в напълно завършен вид. Това ви спестява време и средства за довършителни дейности. За чужбина доставката е само на платното, навито на руло в надежден цилиндър.
Оригинал или жикле репродукция?
Това зависи най – вече от целите и от средствата, които сте предвидили. Ако не сте запален колекционер жикле репродукциите са чудесен начин да украсите дома си с нещо стойностно, без при това семейният ви бюджет да катастрофира. Тъй като са значително по-евтини от изцяло ръчно рисуваните творби, ще можете да окачите повече от една от тях навсякъде из дома ви. Те могат да превърнат дори най-мрачните къщи в стилен дом. Ако украсявате интериора на хотел, офис или заведение, или когато търсите подходящ подарък репродукцията е оптималното решение като цена/качество.

Име *
Имейл *
Телефон *
Запитване
Политика за поверителност *